keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Pitkästä aikaa

Heipsulvei!

Oon tässä ihan tietoisesti ja tahallaan pitänyt taukoa blogin pitämisestä, mutta nyt on taas uutta intoa postailla kuulumisia. Ennen joulua oli myllerrystä henkisesti ja fyysisestikin (kun sain paikalliset pöpöt peräkanaa), mutta nyt oon tukevasti jaloillani ja oikein onnellinen!

Tässä muutama juttu mitä halusin jakaa:

Upein leffateatteri ikinä!


Kävin kahden kaverin, Jonathanin ja Galenin, kanssa katsomassa Rogue One:n meiän sensein sensein suosittelemassa leffateatterissa eli Pathé Tuschinskissa! Oli hieno kokemus ja oon kyllä ylpeä itsestäni, kun kävin katsomassa (ja ymmärtämässä!) leffan originellilla ääniraidalla ja hollanninkielisillä teksteillä :D Saman tempun tein viime viikolla La la landin ja uuden au pairin kanssa!


Rogue One:sta vielä sen verran, että sattui niin hauskasti että tämä em. sensein sensei Erik sattui olemaan samassa näytöksessä. Pistin kuvaa ja kiitin paikkavinkistä ja siihen hän vastasi että "ai se olit  kuitenkin sinä!", kun oli nähnyt mut ottamassa kuvaa parvella. Päädyttiin poikien kanssa vierailemaan pubissa, jossa Erik poikansa kanssa jatkoi iltaa :) 


Kuorokonsertti:

Satu, äitini serkku, antoi mulle joululahjaksi konsertin! Se oli Pohjois-Amsterdamissa, jonne kovin moni turisti ei mitä luultavimmin oo eksynyt. Olin sen verran hyvissä ajoin, että ehdin käydä kaupassa ostamassa murkinaa; Lidlistä löytyi hyvä salaatti ja muistaakseni Kruidvat:sta salaatille haarukka, hehee. Menin ostoskeskuksen penkille istumaan ja ainakin viis ohikulkijaa (joita oli kaiken kaikkiaan about 20) huikkasivat mulle että "eet smakelijk", joka on siis suoraan suomennettuna "syö herkullinen", jeehuuu! 


Konsertti oli ihan mielettömän hieno! Kylmät väreet meni ihan super usein ja itkinkin jossain vaiheessa. Go Satun kuoro ja muut!! 

Hauskaa oli myös se, että naulakoilla tutustuin ihmisiin siten, että vanhempi herrasmies sanoi hollanniksi "ei sun ois mulle tarvinnut kukkia tuoda!", johon sit englanniks vastasin "en oo ihan varma mitä sanoit, mut okei" ja sit ruvettiinkin puhumaan kaikenlaista hauskaa. Herra oli joskus ollut Suomessa työmatkalla kelmutehtaalla ja jos oikein muistan niin hän oli juustoyrityksessä töissä ;) Hauskaa oli myös se, että Satu ja pariskunnan tytär seisoivat kuororivissä vieretysten; naureskeltiin sille sitten kun istuttiin katsomossa vieretysten.

Lähetettiin Satun avomiehelle selfie :D

National tulip day

...oli aikamoinen menestys, koska ihmisiä oli Dam Squarella aivan valtavasti koko tapahtuman keston ajan. Itse en päässyt seikkailemaan tulppaanien keskelle, mutta otin kuvia ja nautin musiikista jota puhallinorkesteri soitti. Au pair ystäväiseni puikahtivat sisään jostain välistä ja sainkin sitten tulppaaneja kaverille ja kotiin vietäväksi :) 


Linnut lens, aurinko paisto, oli kirpsakka ilma vähän nollan yläpuolella - mukava päivä :) 
Amsterdamista jatkoin matkaani Delftiin seikkailemaan. Siellä asuu pari kaveria, toinen alunperin kaverin kaveri (tämä Rogue One -reissustakin tuttu hollantilainen Jonathan) ja toinen (jota voisin lentokonekaveriksikin tituleerata) Suomesta kotoisin oleva William - mukavia tyyppejä molemmat! Tällä kertaa näin vaan suomalaista kaveria, toisella oli menoa toisen kaverini kanssa :D


Myös Delft on kaunis kaupunki :3 Sattui myös sopivasti ihana sää!

Kanaalit jäätyivät aika hyvin ja KaPen perhe kävikin luistelemassa kanaalissa kyseisenä viikonloppuna. Täällä "etelämmässä" jää ei ollut ihan tarpeeksi kestävää siihen.

Käytiin myös kattomassa "Theo Janssen's kinetic sculptures" -näyttelyä Prinsenhofin museossa.




Alhaalla oleva kuva on arkistojen kätköistä, kun käytiin filmifestareilla syksyllä. Olli halus että mun kasvot maalataan ensin (sai myös päättää millä tavalla) ja halus sitten itsekin taidetta kasvoihin. Leikittiin pitkät pätkät tiikeriä ja prinsessaa - siihen tuli joku muukin lapsi leikkimään ja juoksentelin sit paria lasta karkuun pitkin poikin. 

Hyvää eläytymistä pikkumiehellä!

Nyt mulla onkin ihan erityinen loppuviikko tulossa, kun Sofia ja Riia tulee kylään, jeeeee :D Kolmikko kasassa torstaista sunnuntaihin! 

Mukavaa viikon jatkoa!

-Emma




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti