torstai 18. toukokuuta 2017

Retkipäivä maaliskuulta



Nonnih! 
Käytiin 15.3. keskiviikkona vähän seikkailulla "etelässä" suomalais-hollantilaisen ystäväni Timon kanssa. Luulen että jokainen hollantilainen tajuaisi tuosta ylemmästä kuvasta että missä käytiin, sen verran suosittu mesta se on, mutta suomiystävilleni annan linkin Eftelingiin
Meillä oli tosi kiva päivä ja paikka oli kyllä ihan hurjan kaunis ja täynnä kaikenlaista hauskaa. Helposti viihdyttiin koko päivä siellä, enemmänkin aikaa olis saanut kulumaan ;D Enkä ollenkaan ihmettele miksi paikka on niin suuressa suosiossa!

Ekan "laitteen" sisätilat olivat muistaakseni Tuhannen ja yhden yön -sadusta. Paljon kaikenlaista! 


Lentävä hollantilainenkin oli edustettuna. Se oli hauskaa kun alku oli hyvinkin rauhallinen, mutta lopuksi saatiin yllättäen kokea vauhdin hurmaa. Oli mahtavaa kokea nää jutut ekaa kertaa, kun ei tiennyt mistään mitään! Varmasti samanlaista ollut joskus pienenä Lintsillä ja muualla.


Tää talo oli mielenkiintoinen! 
Aluks astuttiin huoneeseen, jossa kerrottiin tarinaa hollanniksi (ymmärsin Timon avulla ihan sopivasti) ja sen jälkeen matka jatkui oikeussalin tapaiseen huoneeseen ja tarina jatkui kun istuimme alas pitkille penkeille. Yllätysmomentti oli se, että yhtäkkiä huone rupes pyörimään; meinaan siis että katto olikin kohta lattia ja toisinpäin. Myös penkit aaltoilivat, oli jännä tunne kun ei yhtäkkiä tiennyt yhtään että missä mennään! Muutamista pienistä yksityiskohdista pystyin kuitenkin selvittämään, että minne painovoima vetää. 


Yhdessä laitteessa oli kaksi erillistä "junarataa"; punainen rata edusti tulta ja tämä meidän valitsemalle tietysti vettä. Tuli voitti tällä kertaa :P


Tää linnunrata oli kyllä hurjan hyvä! Vähän niinkuin Linnanmäen rata, mut ehkä vielä astetta parempi ;D Oltiin onnekkaita kun päivä oli kaunis, mutta jonoa ei ollut missään! 
Täydellistä siis.


Lounaaksi pannukakkua, hyvää oli ;) 
Timolla pekoni-juusto ja mulla joku erikoisuus jossa oli stroopwafels (hunajakeksejä), mansikkahilloa ja valkosuklaata. Vaihdoimme vähän ja täytyy kyllä myöntää että suolainen versio oli herkullisempi, ainakin lounaaksi.




Tarjoilija vähän pelleili mun kustannuksella (naurettiin yhdessä) ja toi omenamehun jättipillillä! Aika hurjaa imuvoimaa sai käyttää että mehun sai pumpattua lattiatasosta.


Korkealla kruunussa! Paikkaa vähän remontoitiin ja siksi tuossa näkyy nuo aidat. Oli myös hauska seurata reipasta puutarhanhoitoa.


Pienoiskylä oli tosi kaunis:



"Zädääm!" ...salama iski.






Satumetsässä oli hirveästi kaikenlaisia juttuja klassikkosaduista:

Lumikki ja 7 kääpiötä
Mikä hilkka? Tämä tyttö on kuulemma varastettu useaan otteeseen...






Kennu ja Harttu ;)
Päivän lopussa bongattiin vielä paikan maskotti ja sen jälkeen katseltiin kaunista vesi-showta. Siitä voin näyttää videota joskus, oli tunnelmallinen hetki :)


Oli mukava seikkailu, 
kiitos myös taustajoukoille päivän järjestämisestä ja auton lainasta!


Terkuin suomiystävykset! :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti