sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Sekalainen pläjäys osa 2


Moi pitkästä aikaa :)

Tässä parin viikon aikana on tapahtunu vaikka mitä ja ollu tosi tosi kiireistä. Erilaisia fiiliksiä on käyty läpi ja ajatustyötä oon harjottanu varmaan kuukauden edestä. Kroppaki ehti jo muistutella että "nyt Emma rauhotu", kun meni vähän liian lujaa enkä nukkunu saatika vaan ollut tarpeeks paljon.


Anyways, kävin siis myös Leidenissä ja se oli kiva kaupunki, niinku nää kyllä kaikki on. Nättejä paikkoja, mut myös keskeneräisyyttä ja huonosti ylläpidettyjä taloja - jätin ne omaan rauhaansa, kunnioitettakoon yksityisyyttänsä ;) Joku päivä voisin ottaa kuvia myös kaikesta keskeneräisestä, ettei teille tuu ihan liian ruusunen kuva Hollannista. Ai että Suomessa osataan kyllä rakentaa ihanan tiiviitä taloja! Täällä on tyypillistä se, että sisällä verhot lepattaa, kun ulkona tuulee; siitä puheenollen, täytynee puhua vuokraemännälle mun kämpän ylimääräsestä kattoilmastoinnista :D 


Kuulin että valkoposkihanhet on tulossa Suomesta tänne, mutta vielä en oo törmännyt merkittäviin esiintymiin. Ankkoja, joutsenia, kurkia ja hanhia kyllä näkyy, samoin silkkiuikkuja. Ehkä kuitenkin kivempi näin ;)

Näitä löytyy!


Burch van Leiden

on linnoitus 1000-luvulta ja sieltä näkee Leidenin aika kattavasti. (Taikka kattovasti, hah hah...) Galen vei mut sinne ja puhuttiin mm. suomalaisen ja hollantilaisen oppijärjestelmän eroista, sekä talojen eristämisestä :D Galen on tosi kiva ja ajattelevainen kaveri; on ihanaa saada ystäviä läheltä, joiden kanssa voi jakaa asioita.


Joku Leidenin kirkoista oli muutettu opiskelijoiden asunnoksi, mutta en oo ihan varma oliko se tuo pytinki tuossa. Joku Galenin kavereista asuu siellä.



Sit hypätään Amsterdamiin! 

Näin mun host-perheiden perhetutun, Timon, damissa. Timo on kans tosi mukava kaveri, Taavi esitteli teatterityyppinä, ja oli hirmusen kivaa kun voitiin puhua suomeks kaikenlaista! Timo kävi myös syvällisen keskustelun Ollin kanssa hollanniksi, kun tuli vielä kylään Amsterdam-retken jälkeen; tiedän nyt vähän mitä Ollin pään sisällä liikkuu. Kiitos Timolle vielä kerran :) 


Syötiin aika fancyt lämppärit tossa kattokahvilassa! Siinä oli ainakin päärynää, brie-juustoa, saksanpähkinöitä ja tollasta kiinankaali-tyyppistä kasvista, jonka nimeä en nyt kyllä muista.


Ei huonot maisemat, jos voisin sanoa ;D


Lounaan jälkeen mentiin vähän kiertotietä asemalle, koska Timo tietää hyviä mestoja Amsterdamissa. Meiän tarttee kyl tehdä uusintakierros, koska aika oli vähän kortilla - mentiin siis suoraan hakemaan lapsia koulusta, kun päästiin Haarlemin asemalle. Oli tosi hauska tavata Timo, meil oli hyviä juttuja ja hauskaa yhdessä! 

Yllä oleva patsas oli entisen nunnaluostarin pihalla ja sen takana olevissa taloissa ei edelleenkään saa asua muita kuin naisia. Seuraava rakennus taas on Amsterdamin vanhin pystyssä oleva talo. 1200-luvulta jos oikein muistan - vaikee uskoa!


Sit päästäänkin taas mun yhteen lemppariaiheista eli aikidoon!

Perjantain 14.10. tunti oli ihan mielettömän jees. Meillä oli tosiaan sensein sensei, Erick, opettamassa ja meiän sensei halus harjotella mun kanssa. Sain siis tuplaopetusta ja kyllä me sit treenattiinkin! Muun muassa se keppisarja jota harjoteltiin aiemmin Louisonin kanssa, oli vahvasti mukana illan oppitunnissa; onneks muistin sen kohdan jo aika hyvin!

 Kirjoitin instagramiin pätkän seuraavana päivänä ja itse asiassa voisin laittaa screenshotin siitä:

Tästä voi nähdä mun mielestä aikalailla sen oleellisen, mitä saan kertoa ;)
Treenin jälkeen jäätiin vielä dojolle viettämään iltaa, maisteltiin sakea ja sisuja! Ihme ja kumma, sisut suorastaan katos parempiin suihin, niin moni niistä tykkäs :D 


Ja Zoli se saa kaikki hyvälle tuulelle! Marrie otti meistä kuvaa ja joku vaan huikkas et "mee Zoli naurattamaan" että tulis aidot hymyt - toimi! 

Aikidosta, perheen visiitistä ja ystävistä onnellisena mainitsen vielä, että paljon materiaalia on kasattavana, pitää vaan löytää hyvä väli kirjoittaa ja järjestellä. Ja tosiaan, mun perhe oli jo täällä! Siitä pitänee kirjoitella ihan oma postaus, oli mahtavaa nähdä rakkaita ja näyttää niille mun elämää ja paikkoja täällä <3 

-Emma



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti