sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Hauskaa mut rankkaa pyöritystä


Heti alkuun voisin tokaista että mulla ei oo mitään mahiksia kertoa kaikkea mitä on tapahtunut tässä muutaman päivän aikana, niin hirveesti oon nähnyt ja kokenut uutta. Yritän kuitenkin antaa kivan "peruskatsauksen" mun alkuuni. Saa toki kertoa jos on asioita mitkä erityisesti kiinnostaa! 


Aloitan kuitenkin lentokentältä ja kerron pääpiirteitä ekoista päivistä Katin ja Pepijnin perheessä eli KaPeilla. Kentällä meinas tulla itku kun tajusin että oon nyt "aivan yksin". Tiesin ja tiedän etten ollut, mutta kuitenkin tavallaan olin. En oo ikinä matkustanut ihan yksin ja Köpiksen tiukka puolen tunnin vaihtokin huolestutti hieman; kaikki meni kuitenkin hyvin ja ekalla lennolla sain uusia kavereitakin! :D 
Pahoittelen kuvan laatua, en ollu kauheen pro.
Hyvillä mielin ja korvat lukossa vaihdoin sitten portin A8 (huom! A, meinasin ensin jäädä portille B8 koska se oli aivan vieressä ja kuulin lentokoneessa vain numeron minne mennä...) kautta Amsterdamin lennolle, joka meni kans hurjan nopeasti. Vain nälkä ja korvien särkyily vähän latistivat lentointoa. Mä tykkään lentää, ehkä aika moni sen jo tieskin.

Kentällä tämä pikku tyttö,

-Lotta-
ja tämä pikku poika

-Samu-
olivat mua vastassa äitinsä Katin kanssa. Pikkusen ujostelivat, mutta äitinsä mukaan olivat kuitenkin innolla mua odottaneet :D 

Kotona meitä odotti Pepijn, joka on ahkerasti remontoinut KaPen uutta taloa, johon he muuttivat vasta tällä viikolla! Hommaa riittää yhä PALJON, mutta hyvältä näyttää. Talosta tulee hirmu ihana, tykkään sen pohjaratkaisuista!

Sini ja Miska tulivat koulusta muistaakseni vasta neljän aikaan, isoja lapsia jo molemmat! Kati ja Pepijn ovat samassa kansainvälisessä koulussa Amsterdamissa opettajina, kuin lapset oppilaina. 



Sini tykkäs kiivetä tohon ja istuskella siinä. Sini on kans taitava hoitamaan tota köynnösaitaa!

Miska on ainoo lapsista joka tykkää puhua suomea. Pihakeinussa sai hyvät vauhdit ja silloin Miskaakin sai kuvata, yleensä hän ei pidä kuvattavana olosta, joten kunnioitettakoon tahtoaan :)


Lotta tykkäs mun kamerasta ja poseeraamisesta, joten napsittiin sit kans yhessä kuvia! 
Ehkä kohta Lotta on mestari paparatsi?


Tää oli jännä, mut en järkyttynyt kauheesti koska mua oli jo varoitettu siitä:
paahtoleipä maapähkinävoilla ja strösseleillä. Ehkä totun tähän herkkuun, ehkä en, mutta kyllä mun tarttee sitä maistaa joskus. Nyt oon vielä entistäkin avoimempi uusille asioille - nyt on hyvä hetki heittäytyä! 


Miskan herkkuvälipala.

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, ne hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa."
Haluun päästä laulelemaan ja puuhailemaan kaikkea kivaa lasten kanssa, mut ehkä sitten kun ollaan kaikki rennommin. Tutustuminen vie aikaa enkä oo kyllä ollut parhaimmillani siinä nyt... Lueskeltu ollaan jo iltasatu-Akkaria KaPen isompien kolmen kanssa. 
On kiva kun täällä on jotain tosi tuttua niinku just Akkarit tai hapankorput, joita sain iltapalaks ja välipalaks sit kun vaihdoin Taaville & Annetjelle. Siitä tulikin mieleen: luulen et AnTa vois kuitenkin olla parempi lempinimi kuin Tanje. Olis loogisempi KaPen kanssa. Heh, kyllä kaikki muukin vielä selviää vaikka nyt onkin pyöritystä!


Koripyöristä ja muista kulkuvempeleistä lisää joskus toiste! Tässä yksi malli takaapäin kuvattuna:


vas. Samu, Lotta ja Pepijn
KaPelta on Amstelveen keskustaan lyhyt kävelymatka. Käytiin siellä syömässä, kun keittiö on vielä vaiheessa ja samalla sain tutustua pikkusen jo alueeseenkin. Keskustassa on kirjasto, pari museota ja muuta kulttuuria, iso ostoskeskus, bussiasema, ruokapaikkoja, leikkikenttä, suihkulähteitä... Paljon kaikkea! Mennään joskus Samun ja Lotan kanssa seikkailemaan kun isommat on koulussa. 

Syötiin tuolla varjojen luona vasemmalla.
Melko perinteikäs hollantilainen grillisapuska: kanaa maapähkinävoikastikkeessa ja ranskalaisia.
Kohtapuoliin lähden fillarilla seikkailemaan Haarlemin keskustaan, kun oon nyt AnTalla viettämässä viikonloppua. Kerron mun viikonlopusta myöhemmin ja yhdistelen ehkä tarinoita isommaksi kokonaisuudeksi. Pitää vähän miettiä mikä on selkeä ja fiksu tapa kertoa asioita, kun tosiaan joka tuutista tulee niin paljon uutta että hyvä jos pysyisin itse kärryillä :D 

©Lotta

-Emma

4 kommenttia:

  1. Hauska lukea! Varmaan aika jännää kaikki uusi ja tulee paljon kerralla asiaa. Täälläkin jo kovasti odotellaan, kunhan pääset käymään. Mukavaa uutta viikkoa siellä!

    VastaaPoista
  2. Moikka Satu!
    Kiva että on hauska lukea :) Joo, tässä on tullut kyllä tosi paljon kaikkea uutta ja ihan hirmu nopeeseen tahtiin!! Musta tuntuu että tykkään Hollannin kulttuurista, tänään oli mukavat grillijuhlat naapureiden kanssa :) Yritän päästä sinnekin piakkoin, kiva nähdä teitä!

    Mukavaa viikkoa,
    Emma

    VastaaPoista
  3. En malta oottaa et me päästään sinne käymään! Näyttää niin kivalle paikalle. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi Anni, on niin kiva että tuutte!! :D Mulla on siihen mennessä varmasti tosi paljon kaikkea näytettävää teille! Ja tää on kyllä tosi kiva paikka :3

      Poista